Eigenlijk is crypto vandaag de dag niet meer weg te denken. Hoewel het voor veel mensen erg ingewikkeld klinkt, is er ook een hele grote groep die hier inmiddels mee aan de slag zijn gegaan. Maar wat is crypto precies? Crypto is simpel gezegd geld dat alleen digitaal bestaat en je dus niet fysiek in handen kan hebben. Het zijn eigenlijk ‘munten’ die je online bewaard in je portemonnee. 

De voordelen van crypto

Het grote verschil tussen gewone euro’s en crypto, is dat de waarde van de euro ongeveer hetzelfde blijft en niet bij crypto. Hierbij kan het namelijk zo zijn dat je het ene moment een flink stuk winst maakt, maar het andere moment verlies maakt. De waarde van crypto wordt continu beïnvloed door vraag en aanbod. Een groot voordeel van crypto is dat je niet afhankelijk bent van een bank. Doordat niemand de controle heeft over de waarde van crypto, is het een heel eerlijk proces. Een ander groot voordeel, is dat de betrouwbaarheid en veiligheid hoog ligt. Elke stap die je in dit netwerk zet wordt opgeslagen en gecontroleerd. Met omwegen proberen munten te sturen zit er dus niet bij.

Inlezen is erg belangrijk voordat je aan crypto begint

Voordat je aan crypto begint, moet je hier aardig wat kennis over opdoen. Als je dit niet doet, zul je zien dat je verkeerde keuzes maakt. Bijvoorbeeld op het verkeerde moment aankopen en verkopen doen. Lees je dus eerst heel goed in, want je zult zien dat je hier veel meer profijt van hebt dan dat je begint zonder voorkennis. Welke crypto kopen is erg lastig. Je weet in het begin namelijk niet op welke punten gefocust moet worden. Je zult dan ook zien dat je wellicht fouten beslissingen maakt waar je later van kunt leren en dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten als je hiermee te maken krijgt.

Kan je als student bezig zijn met crypto?

Doordat crypto steeds populairder wordt, zijn ook steeds meer studenten hiermee bezig. Je kunt dan ook naast je studie in crypto investeren. Door te investeren in crypto kun je flink geld verdienen. Hiermee zou je bijvoorbeeld je studieschuld kunnen betalen. Maar let op, het gaat niet altijd goed. Kijk dus goed in welke cryptomunten je dit stopt. Zoals eerder gezegd is de waarde van crypto erg wisselend door vraag en aanbod. Heb vooral veel geduld, want je zult niet in één keer een dikke pot geld hebben. 

Leave a comment