ACADEMY

Word de beste ondernemer die je kan zijn

THEORIE & PRAKTIJK

Bij StudentsInc ligt de focus op het ontwikkelen van ondernemers kwaliteiten, gevolgd door de ontwikkeling van een business. StudentsInc is de meest waardevolle ‘speelplaats’ voor serieuze jonge ondernemers waarbij we zorgen dat je talenten ontwikkelt die herhaaldelijk toe te passen zijn. We dagen ondernemers uit keer op keer in gesprek te gaan met klanten, gebruikers en andere stakeholder, bevindingen te pitchen, theorie te koppelen aan resultaten en meer. Uiteraard is het vertrekpunt hierbij je eigen business.

 

 

ONZE VISIE OP ONDERNEMERSCHAP

Op de vraag “hoe ga JIJ van JOUW bedrijf een succes maken” hebben wij het antwoord niet. Dat antwoord zal je zelf moeten vinden. We kunnen je wel helpen met “Tricks & Tools” om het antwoord sneller te vinden, maar je kan er toch nog behoorlijk druk mee zijn.

Wij zien het starten van een eigen bedrijf als een ontwerpproces. We gebruiken dan ook de nieuwste inzichten uit de ontwerpwereld om te komen tot een “Business Design”. Naar goed ontwerpgebruik beginnen we aan de klant kant. Als we de situatie van de klant goed begrijpen gaan we werken aan een “waarde propositie”. Door veel experimenteren en leren werken we toe naar een optimale fit tussen klantbehoefte en en product/dienst aanbod.

Falen kennen we niet bij StudentsInc. Als je experimenteert kan dat ook mislukken. Natuurlijk is het balen als je business niet werkt, maar het is geen falen, want je leert ervan. Niemand zal je afrekenen op het feit dat de uitkomst van je experiment niet is wat je verwacht had.

We hebben geen boeken (alle hulpmiddelen staan on-line) en we schrijven geen rapporten (we doen pitches en maken prototypes en websites), maar werken wel hard. Het is normaal om wekelijks 20 mensen te spreken die je nog niet kende.

“De levendige community van StudentsInc en het grote netwerk hebben er voor gezorgd dat mijn bedrijf de beste mogelijke start heeft gehad. Ook heb ik bij StudentsInc precies de juiste persoon gevonden om mee samen te werken. Ik had geen betere keuze kunnen maken qua afstuderen!” - Erik van Veen