ACADEMY

Word de beste ondernemer die je kan zijn

THEORIE & PRAKTIJK

Bij StudentsInc ligt de focus op het ontwikkelen van ondernemers kwaliteiten, gevolgd door de ontwikkeling van een business. StudentsInc is de meest waardevolle ‘speelplaats’ voor serieuze jonge ondernemers waarbij we zorgen dat je talenten ontwikkelt en die herhaaldelijk toe te passen zijn. We dagen ondernemers uit keer op keer in gesprek te gaan met klanten, gebruikers en andere stakeholder; bevindingen te pitchen; theorie te koppelen aan resultaten en meer. Uiteraard is het vertrekpunt hierbij je eigen business.

 

ONZE VISIE OP ONDERNEMERSCHAP

Op de vraag “hoe ga JIJ van JOUW bedrijf een succes maken” hebben wij het antwoord niet. Dat antwoord zal je zelf moeten vinden. We kunnen je wel helpen met “Tricks & Tools” om het antwoord sneller te vinden, maar je kan er toch nog behoorlijk druk mee zijn.

Wij zien het starten van een eigen bedrijf als een ontwerpproces. We gebruiken dan ook de nieuwste inzichten uit de ontwerpwereld om te komen tot een “Business Design”. Naar goed ontwerpgebruik beginnen we aan de klant kant. Als we de situatie van de klant goed begrijpen gaan we werken aan een “waarde propositie”. Door veel experimenteren en leren, werken we toe naar een optimale fit tussen klantbehoefte en product/dienst aanbod.

Falen kennen we niet bij StudentsInc. Als je experimenteert kan dat ook mislukken. Natuurlijk is het balen als je business niet werkt, maar het is geen falen, want je leert ervan. Niemand zal je afrekenen op het feit dat de uitkomst van je experiment niet is wat je verwacht had.

We hebben geen boeken (alle hulpmiddelen staan on-line), we schrijven geen rapporten (we doen pitches en maken prototypes en websites), maar werken wel hard. Het is normaal om wekelijks 20 mensen te spreken die je nog niet kende.

“De kennis die ik hier op heb gedaan is niet alleen waardevol voor mijn bedrijf, maar nu ik het een keer helemaal heb meegemaakt kan ik het vaker inzetten!” - Joost

Programma's bij StudentsInc in huis

Afstuderen op eigen idee of onderneming


Studenten kunnen, in overleg met de afstudeercommissie van hun eigen opleiding, afstuderen bij StudentsInc op hun eigen bedrijf. Samen met StudentsInc formuleer je een afstudeeropdracht die tegemoet komt aan de vereisten van jezelf, je opleiding en StudentsInc. StudentsInc is je afstudeerbedrijf en bedrijfsbegeleider. Van StudentsInc krijg je de opdracht om een business design te maken voor je eigen bedrijf en dat business design te toetsen op technische- en financiële haalbaarheid en op acceptatie bij je klantgroepen. Als afstudeerder/ondernemer doe je mee aan het pressure cooker programma.

 

IK WIL MEER INFO

Pressure Cooker


Het pressure cooker programma is een tienweeks traject waarin je essentiële kennis en vaardigheden opdoet voor het opstarten van je bedrijf. Je leert niet alleen de meest actuele en relevante theorie, maar je past deze ook toe op je eigen bedrijf (idee). Het programma duurt 10 weken en bestaat uit vijf workshops/feedback sessies waarin je jouw bevindingen pitcht aan je coach. Na tien weken presenteer je jouw business design aan de community. Het pressure cooker programma start vier keer per jaar.

 

IK WIL MEER INFO

Ondernemerschap in het onderwijs


StudentsInc is het hart van jong ondernemend Utrecht. Omdat wij onze community altijd uit willen breiden met inspirerende mensen huisvesten wij ook diverse ondernemende minors en andere programma’s in ons pand. Ons vlaggeschip is de Minor Ondernemerschap, waarin we alle nieuwe inzichten op het gebied van ondernemerschap verwerken, maar waar je vooral als ondernemer helemaal los kan gaan om uit te zoeken hoe je van je eigen bedrijf een succes kan maken.

Verder vind je bij ons in huis:

 

IK WIL MEER INFO