Stel je zit in een verhuizing of een verbouwing en je wilt een nieuwe vloer, wat compleet logisch is. Je wilt dan natuurlijk wel weten wat voor vloer en hoe zit die vloer in elkaar. Er zijn zoveel verschillende vloeren dat je opgegeven moment niet meer weet wat geschikt is. Overigens zijn hier wel verschillende soorten testen voor.

PVC vloeren

Een PVC vloer is net zoals vinyl vloeren gemaakt van kunststof, maar met een stevigere toplaag. Hierdoor beschadigd de vloer minder snel. Je hebt PVC vloeren met verschillende prints: bijvoorbeeld visgraat, tegels of betonlook. Bij PVC vloeren zijn vooral de duurdere vloeren nauwelijks te onderscheiden van echt hout of ander materiaal. Let wel op dat PVC vloeren minder goed tegen water kunnen in vergelijking met vinylvloeren.

Vinyl vloeren

Een vinyl vloer is gemaakt van kunststof. Dit zorgt ervoor dat een vinyl vloer goedkoper is dan een laminaat vloer. Hiernaast is een vinyl vloer makkelijker in onderhoud en schoonmaak. Ook is het vinyl geschikt voor elke ruimte, zelfs de badkamer. Leg het echter niet op plekken waar water langere tijd blijft staan, zoals bij een inloopdouche. Ga je zelf een vinyl vloer leggen, let er dan op of je vloer een kliksysteem of klikverbinding heeft, zo maak je het jezelf makkelijker.

Laminaat

Bij het aanleggen of het renoveren van je vloer kan laminaat kopen een goede optie voor je zijn. Het voordeel van laminaat is dat het een echte "hout look" heeft. Hierdoor heb je de sfeer van een echte houten vloer, maar dan voor een betere prijs met minder onderhoud. Zo zijn er laminaatsoorten met een voelbare houtstructuur, maar ook speciale waterafstotende varianten. Laminaat is daarnaast ook nog makkelijk aan te leggen.

Laminaat, vinyl of pvc vloer?

Wil je een nieuwe vloer maar kan je niet kiezen tussen laminaat, vinyl of PVC? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo leggen we uit wat het verschil is tussen laminaat, vinyl en PVC. Hiernaast geven we je handige tips voor het onderhoud en de bescherming van je vloer.

Tegels

Tegels in alle stijlen, kleuren en maten. Vereenvoudig je zoektocht en selecteer aan de linkerzijde het soort tegel waar je naar op zoek bent. Met het filter selecteer je vervolgens eenvoudig de tegels op basis van kleur, vorm, look, materiaal, formaat en meer! Zo vind je in een handomdraai de tegel die je zoekt. Welke tegel is jouw favoriet? Kom je er niet uit, dan kun je altijd het internet raadplegen voor additionele informatie.

Leave a comment