Een opmerkelijk gegeven van de damesfiets is dat deze behoort tot de meest gebruikte fietsen. Waar je je dan ook in Nederland mag bevinden, ze zijn er overal. Laat je zeker niet door de naamgeving in de war brengen, een damesfiets wordt niet alleen door dames gebruikt. Als we de geschiedenis van de fiets induiken, dan zien we dat er geen specifieke damesfiets gemaakt werd. Elke fiets die toen gemaakt werd, werd gemaakt naar het beeld van een typische herenfiets. Toen echter bleek dat vrouwen veel moeite ondervinden om van de typische herenfiets op- en af te stappen, ontstond het idee om fietsen te maken zonder de bovenste framebuis. Het bovenstaande heeft erin geresulteerd dat de aan- of afwezigheid van de bovenste framebuis in grote mate uitmaakt als het om een dame- of herenfiets gaat.  

 

Wie gebruikt een damesfiets?

Zoals eerder aangegeven gebruiken niet alleen dames een damesfiets. Heren gebruiken ook veelvuldig een damesfiets. Dit is zo omdat het op- of afstappen veel eenvoudiger en sneller aan toe gaat. Daarnaast is het ook zo dat het grootste aanbod voor wat betreft verschillende modellen fietsen damesfietsen betreft. Er zijn verschillende soorten damesfietsen waar te nemen. De verschillende modellen kunnen in hoofdcategorieën onderverdeeld worden. Enkele van deze categorieën zijn onder andere de Moederfiets, Omafiets, Transportfiets, Stadsfiets en de Elektrische damesfiets. 

 

Moederfiets 

Doorgaans zijn moederfietsen op een zodanige manier gemaakt dat het makkelijk is om een kind mee te nemen. Een ander kenmerk van de moederfiets is dat het stuur breder is. Verder is het ook zo dat de afstand tussen de zadel en het stuur relatief groot is. Dit zorgt ervoor dat stuurbewegingen makkelijker uit te voeren zijn, indien er een kinderzitje aan vastgezet is. Een typische moederfiets is ook te herkennen aan een lage instap en er zit een stuurstabilisator op de fiets. Wanneer het gaat om het vervoeren van een kind op de fiets, is de moederfiets het geschiktst. 

 

Omafiets

Wanneer er gesproken wordt over een omafiets, dan laat het je meteen denken aan een model fiets dat al achterhaald is. Dat zit helemaal anders bij een Omafiets omdat die nu worden vervaardigd op een manier die goed aansluit bij de hedendaagse tijdsgeest. Maar een omafiets kun je herkennen aan jasbeschermers, dichte kettingkast en framebuizen die dubbel voorkomen. Los van standaard modellen zijn er ook hippe modellen te verkrijgen. Het ligt eraan wat jij zelf wil hebben. Hang je meer aan de kant van simpele technieken? Dan sluit een Omafiets naadloos aan je voorkeuren en behoeften.

 

Kies voor een damesfiets die goed bij je past

Het is belangrijk om te kiezen voor een damesfiets die goed bij je aansluit. Bij de verschillende modellen kun je even nagaan welke het beste bij je past. En of je nu een man ben of niet, je mag altijd kiezen voor een damesfiets. Check de verschillende modellen en maak vandaag nog een keuze uit de beschikbare damesfietsen. Laat je daarnaast altijd goed informeren indien je behoefte hebt aan informatie. 

Leave a comment