De charme van het verleden is nooit ver weg in de wereld van make-up. Retro looks maken een comeback en hoe! Denk aan de tijd van de iconische Twiggy met haar statement ogen en de diva’s uit de jaren ’50 met hun rode lippen, deze stijlen zijn weer helemaal hot. Het mooie is dat je deze klassieke looks met een moderne twist kunt interpreteren, waardoor ze zowel fris als nostalgisch aanvoelen.

Neem bijvoorbeeld de oogschaduw die weer pop wordt. Felle kleuren zoals elektrisch blauw, neonroze en glanzend groen sieren weer volop de oogleden. Het is een speelse knipoog naar de jaren ’80, maar dan gecombineerd met de huidige formules die zorgen voor een langere houdbaarheid en intensere pigmentatie.

Hetzelfde geldt voor de comeback van felle lippenstiften. Waar we een tijdje neigden naar nude tinten, zijn het nu juist de pittige rode, diepe paarse en zelfs zwartachtige lipkleuren die ons doen denken aan vervlogen tijden. De texturen variëren van mat tot hoogglans en alles daartussenin, waardoor er voor iedereen wel een gewaagde lipkleur te vinden is die past bij hun persoonlijke stijl.

Natuurlijke schoonheid staat voorop

Naast de opvallende retro trends is er ook een tegenbeweging gaande waarbij natuurlijke schoonheid centraal staat. Hierbij gaat het om het benadrukken van je eigen unieke trekken met behulp van subtiele make-up producten. Denk aan lichte BB creams, subtiele blushes en glosses die net dat beetje extra geven zonder over the top te gaan.

De minimalistische make-up routines die hierbij horen zijn perfect voor mensen die ’s ochtends liever wat langer blijven liggen of simpelweg niet houden van een volledig opgemaakt gezicht. Het gaat erom dat je er verzorgd uitziet en je goed voelt, zonder dat je uren voor de spiegel hoeft te staan. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet?

Durf te glanzen met glitter en glow

Glitter is niet alleen voor feestjes of speciale gelegenheden; het heeft zijn weg gevonden naar onze dagelijkse make-up routines. Een beetje glans op je oogleden of highlighter op je jukbeenderen kan je hele look oplichten en je een frisse uitstraling geven.

Highlighters bereiken nieuwe hoogtes qua populariteit en variëteit. Of je nu gaat voor een subtiele glans of een intense gloed, er is een enorm scala aan producten beschikbaar. Van poeders tot vloeibare opties, er is voor elk huidtype en elke voorkeur wel iets te vinden.

Wenkbrauwen die spreken

Wenkbrauwen zijn altijd al belangrijk geweest in de make-up wereld, maar de laatste jaren hebben ze echt hun momentje gehad. Van dunne, strakgetrokken lijntjes tot volle, natuurlijke bossen: wenkbrauwen hebben een ware evolutie doorgemaakt.

Het definiëren van wenkbrauwen kan jouw gezichtsuitdrukking compleet veranderen. Daarom is het belangrijk om het juiste product te vinden dat past bij jouw look. Of je nu kiest voor een potlood, poeder of gel; er zijn genoeg opties om jouw wenkbrauwen die extra nadruk te geven.

Groen en duurzaam is het nieuwe zwart

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot topic en dat zie je ook terug in de cosmetica industrie. Steeds meer merken komen met groene alternatieven, denk aan biologische ingrediënten, recyclebare verpakkingen of vegan formules.

Make-up met een missie gaat verder dan alleen mooi zijn aan de buitenkant; het draagt ook bij aan een betere wereld. Door bewuste keuzes te maken in de cosmetica winkel kunnen we allemaal ons steentje bijdragen.

cosmetica winkel speelt hier handig op in met hun assortiment van duurzame merken. Zo kun je bij deze cosmetica winkel terecht voor producten die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de planeet.

Bij jg make up kun je bijvoorbeeld kiezen voor producten die passen binnen deze trend. Ze bieden bijvoorbeeld refill systemen aan waardoor je niet steeds nieuwe verpakkingen hoeft te kopen en minder afval produceert. Zo combineer je liefde voor beauty met zorg voor het milieu!

Leave a comment