Indien je van uitgaan houdt en in België woont zal het je ongetwijfeld niet ontgaan zijn: de nachtclubs zijn weer onbeperkt open. Er kan dus weer gefeest worden! Ook cafés en restaurants mogen zelf weten hoe laat ze sluiten. Je hoeft er ook geen anderhalve meter afstand meer te houden, je dient wel een QR-code te laten zien, zodat je kunt aantonen dat je of gevaccineerd bent, of recentelijk een negatieve coronatestuitslag hebt gekregen. Je kunt tevens gewoon met een grote groep aan tafel zitten in een restaurant. Veel mensen zijn heel blij, dit geeft hen weer wat lucht. Er wordt dan ook weer volop uitgegaan.

Pas wel op met stimulerende middelen

Veel mensen denken, ha, het uitgaan mag weer en gaan helemaal los met alcohol. Niet alleen de Belgen zelf, maar ook veel toeristen komen speciaal naar ons land vanwege onze gastvrije horeca. En ook zijn de prijzen hier wat minder hoog dan in ons buurland Nederland (de accijnzen liggen iets lager wat de drank iets goedkoper maakt), hetgeen onze uitgaansgelegenheden populair maken. In de tijd van de corona-lockdown kwamen veel Nederlandse jongeren naar Knokke-Heist om uit te gaan. Maar ook de plaatsen Gent, Brussel en Antwerpen zijn goed bezocht door zowel Belgen, Nederlanders en Duitsers. Je kunt hier volop genieten van allerlei Belgische bieren en Vlaamse friet. Maar pas dus op met de inhaalslag na de corona-lockdown: een alcoholverslaving ligt op de loer!

Houd het alcoholgebruik in de hand

Zorg dus dat je het alcoholgebruik in de hand houdt. Sommige mensen vinden dit heel moeilijk want een feestje zonder alcohol is toch maar saai, zo menen zij. Ook festivals zijn weer toegankelijk (na de lockdown), en ook hier wordt veel gedronken, en soms wordt er zelfs drugs gebruikt. Mocht jij je hierin herkennen en hulp willen om weer gezond te leven en niet afhankelijk te zijn van dergelijke middelen tijdens het uitgaan, dan kun je een beroep doen op verslavingszorg. Professionals kunnen je helpen met detoxificatie, en om weer betere en gezondere leefgewoontes aan te leren. Verslavingszorg biedt hulpverlening op maat, want elke verslaving is weer anders. Schaam je er vooral niet voor om contact op te nemen indien nodig, want het is een investering in de toekomst!

Leave a comment