Eindelijk mogen we onze huizen weer uit en kunnen we weer met een gerust hart de wijde wereld in. Anderhalf jaar lang moesten we op onze hoede zijn, maar er kan steeds meer weer. En dus is het niet gek dat menig mens het tijd vindt om te werken aan zichzelf door op reis te gaan. In deze blog vertel ik wat je nodig hebt en waar je verder aan kunt denken als je op pad gaat. Lees je mee?

Het gaat om de reis…

Want zoals we weten is de reis zelf een even groot onderdeel van de algehele ervaring als de tijd op de bestemming. Reizen brengt ons in contact met andere mensen, culturen en andere delen van de natuur waar we wellicht niet zo bekend mee zijn. Het brengt ons uit onze comfortzone en laat ons daardoor soms fysiek of sociaal ongemakkelijk voelen, iets wat ons later weer veel voldoening geeft om later op terug te kijken. Dan kan je zeggen: ik heb dat gedaan. Maar het kan ook nog steeds een hele fijne en rustgevende ervaring zijn.

…en ook om de bestemming

Vaak verheugen we ons tijdens de reis al op onze aankomst. Misschien weet jij al helemaal wat je wilt doen en heb je alles al uitgedacht. Is dat niet het geval? Dan kan je gedurende de reis a het een en ander voorbereiden. Zo kun je optimaal genieten van je vakantie zodra je op de plaats van bestemming aankomt.

Op de rails

De beste manier van transport is toch wel de trein. Goed, reizen duren vaak langer dan met het vliegtuig maar je zit immers niet met eindeloze security checks en het is onder andere daardoor ook een stuk minder stressvol. Daarnaast heb je vaak meer ruimte in de trein en dat geeft je de gelegenheid om je multifocale bril op te zetten. Dat is een bril waarvan het onderste deel van de glazen gemaakt zijn om mee te lezen. Het is dus als het ware een leesbril en gewone bril in één. Maar misschien heb jij liever een los exemplaar leesbril. Dat kan natuurlijk ook. Neem de tijd om te genieten met een goed verhaal en zo tot rust te komen. Daarnaast kan je in de trein ook goed werken, laptop op schoot en voor je het weet ben je op de plaats van bestemming. Zo maak je het beste van je reis; boek of laptop mee, koffer ingepakt en de leesbril op je neus!

Leave a comment