Als je een nieuwe laptop wilt kopen voor werk of je studie, is het belangrijk dat je een kwalitatieve laptop aanschaft die ook voldoet aan je eisen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende merken en modellen verkrijgbaar en zorgt ervoor dat het soms heel moeilijk is om de juiste keuze te maken. Hier word gelukkig uitgelegd hoe je kan bepalen welke laptop het beste bij jou past zodat je zeker weten geen miskoop doet. 

 

Welke laptop heb ik nodig?

Welke laptop je nodig hebt hangt af van je budget en waarvoor je de laptop wilt gebruiken. Er zitten namelijk erg grote verschillen tussen de verschillende merken en modellen. Als je een laptop nodig bent voor school is het belangrijk om te kijken wat voor eisen je school heeft gesteld. Als je een opleiding doet waarvoor je niet super veel werk hoeft te verrichten op een laptop of zware programma’s hoeft te draaien, dan is een Chromebook misschien wel wat voor jou. Een Chromebook is een goedkope en uitstekende oplossing voor simpel werk en lichte programma’s. Houd er wel rekening mee dat een Chromebook niet op Windows draait en daardoor zijn veel Windows programma’s niet compatibel. Als je een studie doet als grafische vormgever of applicatieontwikkelaar, dan is het verstandig om een razendsnelle laptop te kopen. Je wilt namelijk niet dat je op een oude laptop moet werken en dat deze telkens vastloopt door de zware programma’s. Je kan het beste kiezen voor een Macbook of een Lenovo laptop aangezien deze zware programma’s kunnen draaien en van uitstekende kwaliteit zijn. Deze laptops kunnen vrij prijzig zijn, dus je zou er eventueel voor kunnen kiezen om een van de Lenovo refurbished laptops te kiezen

 

Wat is refurbished?

Een laptop die als refurbished verkocht wordt, is vaak zo goed als nieuw. Er kunnen altijd gebruikssporen zijn zoals krassen en hele lichte beschadigingen. Een refurbished laptop kopen is een uitstekende en goedkope oplossing aangezien de laptops goed nagekeken zijn op interne schade aan de onderdelen en ook is een refurbished laptop altijd op het software niveau goed in orde. Als je geen groot budget hebt, is het kiezen voor een refurbished laptop zeker de juiste oplossing. Je krijgt er vaak een laptoptas bij en gratis onderhoud. Ook is de laptop altijd voorzien van garantie voor het geval dat de laptop kapot gaat. Je kan de laptop dan gratis laten repareren bij de winkel waar je deze hebt aangeschaft. 

 

Leave a comment