Jeetje, wat wil jij graag op vakantie! Je hebt al je beste outfits al klaar hangen, weet al naar welke opvang je je trouwe viervoeter brengt én hebt je reisgenoten ook al zorgvuldig uitgezocht. Het enige wat nog resteert is iets wat toch wel essentieel blijft: de bestemming. Hey, waarom niet een keer een vakantie in eigen land? In de groepsaccommodatie Texel (of de groepsaccommodatie Zeeland) van je dromen?

Jouw vakantie

Voordat je protesteert over vakantievieren in Nederland, maar óók voordat je halsoverkop die groepsaccommodatie Texel boekt, is het belangrijk om jezelf iets te vragen. Jezelf én je reisgenoten, om het nog ingewikkelder te maken. De vraag is simpel, maar net zo essentieel als de bestemming: hoe kom jij tot rust? Wellicht is je eerste gedachte bij “vakantie” het liggen aan een zwembad met een middelmatige cocktail en een goede thriller (of andersom), maar dat is lang niet hoe iedereen graag tot rust komt en dus graag vakantie viert. Sommige mensen duiken het liefst wekenlang het obscure nachtleven van een bruisende stad in en komen terug met nieuw haar én drie nieuwe tatoeages. Anderen houden van geschiedenis en cultuur en vinden iets geen vakantie als ze niks nieuws hebben geleerd over 18de-eeuwse kerkarchitectuur, en weer andere mensen komen alleen maar tot rust bij het geluid en de stilte van de natuur en verder niks (in dat geval zijn ook menselijke reisgenoten sterk optioneel). Dus, hoe kom jij tot rust? 

Oost, west…

Als je eenmaal een antwoord hebt op die vraag, zowel van je zelf als van je –inmiddels eventuele—reisgenoten, weet je beter naar wat voor soort bestemming je moet zoeken. En hey, weet je; ik kan je bijna garanderen dat je die bestemming in Nederland kan vinden. Wil je een bruisend stadsleven? Ontdek niet alleen de levendige straten van het toeristische Amsterdam, maar ook de heerlijke nachtlevens van Zwolle en Utrecht. Hetzelfde geldt voor cultuur; er is geen geschiedenis zo interessant als die van Rotterdam. Ook voor de kleinere geschiedenis is er van alles te vinden; van de grote oorlogsverhalen van Arnhem tot de dorpjes in Brabant en Limburg. En voor de natuurliefhebbers is het al helemaal een feest; verblijf aan de ruige kust, trek de natuurgebieden van Zuid-Limburg en de Veluwe door of waai uit op een van de Waddeneilanden. 

 

Waar gaat dit jaar de reis naartoe? Correctie: waar… in Nederland? Fijne vakantie!

Leave a comment