Sporten is zeer gezond voor je lichaam en kan ervoor zorgen dat je spieren gaan groeien, je overdag meer energie hebt, maar ook kun je je levensduur ermee verlengen. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om sportsupplementen te gebruiken voor of na het sporten. Dit kan ervoor zorgen dat je spieren sneller groeien of herstellen, maar ook dat je meer kracht hebt tijdens het sporten. In Nederland zijn er verschillende supplementen verkrijgbaar en deze hebben allemaal voor- en nadelen. Welke dat zijn, vind je dan ook in dit artikel.

 

Aminozuren voor de spieren 

Wanneer je veel sport, dan gaan je spieren scheuren. Dit zijn geen gevaarlijke scheuren, maar gezonde scheuren. Het zijn zeer kleine scheurtjes die ontstaan in de spieren, waardoor je spieren groeien. Het is erg belangrijk dat je je spieren de tijd geeft om te herstellen want anders kun je blessures oplopen. Het herstellen van spieren kun je bevorderen door eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten vind je onder andere in vlees en kwark, maar als je op dieet bent, kun je het beste voor aminozuren kiezen. Dit zijn zuren die eiwitten kunnen vormen, maar ook eiwitten kunnen afbreken om er meer aminozuren van te maken. Door te kiezen voor aminozuren maak je zeker een verstandige keuze. Wil je aminozuren kopen? Dan kun je dit het beste doen bij een webwinkel als houseofnutrition.nl 

 

Creatine voor meer kracht 

Als je meer gewicht wilt kunnen tillen, maar daar van nature de kracht niet voor hebt, dan kun je ervoor kiezen om creatine te gebruiken. Creatine is een stof die al in je lichaam voorkomt en voornamelijk bestaat uit aminozuren zoals EAA. Wanneer je creatine gaat gebruiken, is het zeer belangrijk om niet teveel extra gewicht te heffen, want dit kan ervoor zorgen dat je spieren uitscheuren. Je moet in dat geval soms wel maanden herstellen voordat je weer kan gaan sporten en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

 

Supplementen kopen

Als je supplementen gaat aanschaffen voor het sporten, dan maak je een verstandige keuze. Het is wel zeer belangrijk dat je altijd op een verstandige manier omgaat met het gebruiken van supplementen. Supplementen kan je aanschaffen bij verschillende webwinkels. Het is van groot belang om nooit supplementen bij buitenlandse webwinkels te bestellen. Deze supplementen kunnen namelijk schadelijke stoffen zoals DMAA bevatten. DMAA is zeer schadelijk voor de gezondheid, maar wordt in Nederland helaas nog te vaak gebruikt.

 

Leave a comment