Als je modebewust bent dan wil je met de trends meegaan. Vooral als het om schoenen gaat zijn de assortimenten zeer breed. Ieder merk heeft zo zijn kwaliteiten met een eigen prijskaartje. De Italianen zijn bij uitstek modebewust en geven veel aandacht bij wat ze dragen, hoe ze het dragen en wanneer ze het dragen. In dit artikel twee Italiaanse top merk schoenen en sneakers uitgelicht met een stukje achtergrondinformatie.

Hogan, luxe schoen in het hogere prijssegment

Het merk Hogan uit Italië staat bekend om zijn kwalitatief luxe schoenen en sneakers. Hogan is in de jaren 80 opgericht en is onderdeel van Tod's, dat vooral vrouwen schoenen fabriceert. In eerste instantie kwamen er alleen Hogan vrouwen schoenen op de markt, maar het assortiment breidden zich uit naar heren en kinderschoenen. Alsof dat nog niet genoeg is, werd er ook een tassen en portemonnee lijn opgericht. Hogan is dus niet zomaar een merk. Een bekende naam als Karl Lagerfeld werkte in het verleden met deze schoenfabrikant samen.

Hogan sneakers en schoenen

De aspecten waar Hogan sneakers het meest bekend om staan is dat het erg opvalt en trendy is. De Interactive lijn is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld. Gemaakt van prachtig mooi leer met een witte zool is dit het ideale sportmodel. Andere populaire sneakers in de Hogan lijn zijn Maxi Active, Midi Platform en Active One. Naast sneakers heeft Hogan ook andere soort schoenen in het assortiment zoals sandalen, enkellaarsjes, herenschoenen en veterschoenen. Kenmerken van Hogan schoenen zijn stijlvol en vooral sportief.

Premiata, een ander luxe Italiaans schoenenmerk

Graziano Mazza is de oprichter van het schoenenmerk Premiata. De oprichting vond plaats in 1995. Mazza groeide op in een familie met alleen maar schoenmakers en zodoende werd het maken van hoogwaardige kwaliteit schoenen zijn levensmissie. Zelf geeft Mazza aan dat alleen door zijn opvoeding hij zo'n groot merk als Premiata heeft kunnen opzetten. Je kan dit vak niet binnen een jaar leren. De schoenen zijn dan ook alleen vervaardigt uit de beste materialen, waarvan leer daar één van is.

Premiata sneakers staan centraal

De schoenencollectie van Premiata bestaan vooral uit sneakers voor zowel dames als heren. Je herkent een Premiata sneaker direct aan zijn bedrukte opvallende zool en het logo dat je aan de zijkant vindt. Wat Premiata sneakers ook zo uniek maakt zijn de opdrukken van kleurrijke logo's, symbolen en woorden op de witte rubberen zool. De herenlijn heeft populaire sneaker merken zoals Mick en Steven, bij de dames sneakerlijn zijn vooral Steven-D en Conny erg populair.

Leave a comment