Je hebt net een nieuw huis gekocht met een grote tuin en droomt al over een heerlijke zomer met barbecue en al. De tuin is bijna af, maar er ontbreekt nog iets. Juist, een strakke loungeset waarmee je je familie en vrienden kan ontvangen. Maar zo'n loungeset is normaal gesproken best aan de prijzige kant en er zijn allerlei bouwmarkten en online webshops die loungesets aanbieden. In dit artikel een aantal tips die handig van pas kunnen komen bij het aanschaffen van een loungeset.

Algemene tips voor loungesets

Je vindt veel loungeset aanbieding en het is even goed zoeken tot je de beste loungeset vindt met de juiste prijs. Bedenk eerst goed wat voor materiaal je je loungeset wilt hebben. Aluminium is tegenwoordig de nieuwe trend. Maar ook de kleur is belangrijk, want het moet natuurlijk wel passen bij je tuin. Wat te denken van het onderhoud? Er zijn loungesets die weinig tot geen onderhoud nodig hebben en alleen schoon te maken zijn met een sopje. De vaak duurdere loungesets hebben meer grondig onderhoud nodig. Vergeet ook niet de ruimte die je in de tuin hebt en of de loungeset er wel inpast.

Het onderhouden van je loungeset

Zoals voor zoveel dingen geldt ook bij loungesets dat het met krachtige onderhoud een stuk langer meegaat. Door goed onderhoud bescherm je je loungesets voor diverse weersinvloeden. Laat je dan ook goed informeren over onderhoudsproducten als je een loungeset koopt. Voor elke loungeset gelden andere onderhoudsproducten dus lees je goed in op internet of vraag voor meer informatie in de winkel.

Erg comfortabel, lounge diner sets voor buiten

Sinds een paar jaar is de lounge diner set erg populair geworden bij consumenten. Dit zijn hoge banken met een hoge tuintafel die het beste van loungen en dineren combineert. Het beste van twee werelden. De ideale combinatie tussen een lounge- en tuinset. Deze set maakt het dineren een stuk prettiger, omdat je weer rechtop zit. Dit in tegenstelling tot een normale loungeset. Ook in deze categorie vind je veel aanbiedingen.

Dé huidige trend, aluminium loungesets

De loungeset aluminium is de laatste jaren erg in populariteit toegenomen. En dat is niet heel onbegrijpelijk. Het heeft een eigentijdse uitstraling en is perfect geschikt voor buitengebruik. Aluminium loungesets zijn sterk, licht van gewicht en vergen weinig onderhoud. Het is daarnaast aardig bestand tegen regen. Opspattende regendruppels zijn eenvoudig schoon te maken met een sopje. Droog overigens daarna wel je loungeset af met een droge doek om opgedroogde kalkvlekken te voorkomen.

Leave a comment