De Nederlandse Rendi Aditia had al op jonge leeftijd de ambitie en droom hoogwaardige kwaliteit mode te fabriceren. Dat kwam mede doordat hij zijn broertje en moeder merkkleding- en schoenen zag dragen. En dromen moet je volgen, zeker als je ze al op jonge leeftijd hebt. In 2012 werd Aditia's droom dan eindelijk werkelijkheid en richtte hij zijn eigen schoenenmerk op.

Schoenenproductie van Nederland naar Italië

Dat schoenen merk kreeg de naam mason garments mee. Het bracht Rendi Aditia en zijn team naar het fabuleuze modeland Italië, waar er een enorme productie is van schoenen. Door het vakmanschap is Italië toonaangevend als het aankomt op schoenen. Het vakmanschap van Mason Garments komt dan ook uit Italië en zo ook de materialen. Als je kwaliteit wilt zit je bij Mason Garments goed. Alleen het beste en mooiste kalfsleer wordt voor de schoenen gebruikt. De ontwerpen maakt deze fabrikant nog gewoon in Nederland, maar voor productie wordt er toch echt naar Italië uitgeweken.

Mason Garments zijn schoenen zonder opsmuk

Het grote doel van Rendi Aditia en Mason Garments is om sneakers aan te bieden voor een betaalbare prijs met hoogwaardige kwaliteit. En dat doel hebben ze duidelijk behaald. Mason Garments sneakers staan bekend om het comfort, elegantie en goede kwaliteit. Dit fantastische merk is te herkennen aan het simpele design en geribbelde zolen. Deze schoen heeft geen flitsende uitstraling, dat is ook helemaal niet de bedoeling. Het model en materialen moeten voor zich spreken. De meest bekende modellen van dit moment zijn Firenze en Tia in een heren, als ook in een dames variant. Rendi Aditia geeft de koper van Mason Garments sneakers ook een gouden tip mee: draag de sneakers vooral bij minimalistische outfits, want daar komt het het beste tot zijn recht.

Verschillende soorten modellen met creatieve naam

Je hebt zowel Mason Garments heren als mason garments dames sneakers. Ieder model krijgt een creatieve naam mee. Zo heb je Firenze, Torino en Genova. Ja, dit zijn Italiaanse steden, maar Aditia en zijn team hebben bewust besloten om verschillende Mason Garments modellen deze namen mee te geven. Je krijgt hierbij direct de link met het vakmanschap uit Italië. Productie van de schoenen gebeurt zoals eerder vermeld in Italië. Voor minimalistische modellen kan je het beste gaan voor de Firenze of Torino. Deze modellen zijn neutraal in kleur. Genova is daarentegen het meest opvallendst. Bevat bovenwerk van leer, suéde en nubuck leer en een strakke witte zool. Overigens zijn de modellen van Mason Garments redelijk unisex, dat betekent dat iedereen ze in principe kan dragen.

Leave a comment