Mede door de corona crisis zijn veel mensen in Nederland minder op vakantie geweest dan ze normaal altijd hebben gedaan. Dit komt vooral doordat er strenge corona maatregelen waren. Hierdoor kon je minder makkelijk naar het buitenland reizen. Doordat het moeilijk was om naar het buitenland te reizen, zijn er veel mensen die in plaats daarvan eens naar de mogelijkheden in Nederland hebben gekeken. 

 

Overnachten Texel was iets waar veel Nederlanders eerst misschien niet direct naar zouden kijken. Echter kun je in Texel een geweldige tijd tegemoet gaan. Buiten Texel zijn er nog meer eilanden in Nederland. Elk eiland heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is dus zeker de moeite waard om deze verschillende eilanden langs te gaan. Texel is het grootste eiland van alle waddeneilanden in Nederland. Texel wordt ook wel het eiland van de schapen genoemd. Dit vanwege het feit dat er hier veel schapen leven. Het eiland Texel is verbonden aan Noord-Holland en de lengte van Texel is 20 kilometer. Het eiland heeft een breedte van ongeveer 8 kilometer. Verder telt Texel bijna 14.000 inwoners, het is dus echt een stuk groter dan dat je misschien dacht. 

Goede horeca op Texel

Op het moment dat je ervoor kiest om een weekendje naar Texel te gaan is dit uiteraard een uitstekende keuze. Texel heeft een fantastische reputatie als het aankomt op de vele verschillende leuke horeca tentjes. Je hebt veel kroegen en gezellige restaurants waar je je zeker een avondje kan vermaken. Net als horecagelegenheden, heb je ook veel slaapmogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een hotel te boeken. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de vele Airbnbs. Dat zijn overnachtingsplaatsen van mensen die hun eigen kamer/appartementen verhuren. Zo kun je gemakkelijk en snel de app downloaden en deze helpt je er zo doorheen. 

 

Wanneer je niet goed weet wat voor een hotel of restaurant je wilt boeken, kun je gebruik maken van verschillende reisapps, waaronder bijvoorbeeld booking.com. Mede door middel van zulke apps gaat een weekendje weg nog leuker en makkelijker worden. Overnachten Texel is dus iets wat je gedaan moet hebben. Vooral als je al een keer bij een ander waddeneiland bent geweest. Zo kun je zelf kijken welk eiland jou het meest aanspreekt. Als je nog nooit op een waddeneiland bent geweest is dat al helemaal een reden om eens een kijkje te nemen op de eilanden als Texel.

 

Leave a comment